El primer instrument musical de la història és un tema de debat entre els estudiosos, ja que els primers instruments es remunten a temps prehistòrics i han estat descoberts a diferents parts del món. Tot i això, es reconeixen alguns instruments antics com els primers exemples coneguts d'instruments musicals.

Un dels instruments més antics descoberts és la flauta de pinyol, que data d'aproximadament 43,000 anys enrere. Aquestes flautes van ser fetes a partir d'ossos d'animals, com el fèmur o l'ulna, i es van trobar a coves a Alemanya i Eslovènia.

Un altre instrument antic és l'arpa de set o vuit cordes, coneguda com a “lira”, que es remunta al voltant de 3,500 aC. i es troba en antigues civilitzacions com Mesopotàmia i l'Antic Egipte.

A l'antiga Xina, es van trobar evidències dels primers instruments de corda, com el guqin, que data d'uns 2,500 aC. i és considerat un dels instruments més antics que encara es toquen actualment.

 

De què estaven fets aquests instruments?

  • Flauta de pinyol: Les flautes de pinyol, com les descobertes en coves d'Alemanya i Eslovènia, estaven fetes d'ossos d'animals, com el fèmur o l'ulna. Els ossos eren tallats i perforats per crear els forats necessaris per produir diferents notes musicals.

  • Lira: La lira, un antic instrumento de corda, es fabrica utilitzant una estructura de fusta a la que li fija diverses cordes. El marc podia estar fet de fusta o metall, i les cordes es fabricaven utilitzant tripa d'animals o materials vegetals, com a tendons o fibres de plantes.

  • Guqin: El guqin, un antic instrument de corda xinès, solia estar fet de fusta, com el paulownia, que és coneguda per la seva ressonància i qualitat tonal. Les cordes estaven fetes de seda i se subjectaven mitjançant ponts d'ivori o os.

VOLS SABER MÉS SOBRE L'ESTUDI?

Demana més informació sobre les classes, activitats, instruments, horaris i qualsevol altre dubte que tens sobre la nostra escola de música de Tarragona