1. Coneix-los tots

El primer pas cap a la presa d'una decisió és conèixer les teves opcions. Quan es tracta d'instruments, hi ha una gran diversitat. Hi ha instruments de cordes, d'alè, de percussió… i cadascuna d'aquestes famílies té una diversitat que fa que, justament, la música sigui tan rica i variada. Dins dels instruments més comuns en aquestes famílies, hi ha la guitarra, en totes les seves formes (acústica, electroacústica, de cordes de niló, de cordes d'acer, elèctrica, entre d'altres), el baix, el contrabaix, el cello, la viola, el violí, la flauta transversa, l'oboè, el corn francès, la tuba, la trompeta, els saxòfons, el piano, la bateria, les congues, bongos, calaix, timbals, entre molts altres. El primer que pots fer si no saps cap a quin instrument inclinar-te, és estudiar-los. Pots trobar molts llibres, documentals i informació a internet que t'ajudin a conèixer l'origen i el funcionament dels diversos instruments musicals que existeixen i això pot ser un molt bon punt de partida per prendre una decisió.

 

2. Vés a concerts

Un altre consell que et podem donar és: assisteix a tots els concerts que puguis, de tots els gèneres musicals que puguis i que t'agradin; i, quan vagis, fixa't quin o quins són els instruments que més criden la teva atenció. En general, l'instrument o l'instrumentista que més observes durant un concert és perquè et sents molt més atret cap a aquest instrument. Això també pot despertar en tu una idea de quin instrument podria ser una bona elecció per estudiar.

 

3. Coneix-te

L'instrument que triem també té molt a veure amb la nostra personalitat. En general, les persones que trien tocar la bateria o un instrument de percussió, són persones molt enèrgiques, extravertides, els agraden molt les activitats físiques i, per això mateix, descarreguen la seva energia en aquest instrument que té una gran dinàmica i requereix de molta coordinació. D'altra banda, els que trien el baix, per exemple, són persones una mica més reservades, intel·lectuals, els agrada mantenir un perfil baix, però, alhora, sentir-se importants i com a part fonamental d'un assemblatge o grup musical. Els vocalistes són persones amb lideratge, a qui els agrada estar al capdavant, estar en contacte amb persones i sempre tenen alguna cosa a dir. Així, cadascun dels instruments i les seves famílies respectives té una personalitat. Analitza la teva personalitat i la personalitat de diversos músics que t'agradin o admiris i això també pot donar-te una pauta per triar, d'acord amb la teva personalitat, l'instrument que s'adequa millor a tu.

 

4. Parla amb tots els músics que puguis

Per últim, et recomanem que parlis amb tots els músics que puguis sobre la seva experiència amb el seu instrument. No hi ha res millor que conèixer la història d'altres músics i saber què va ser el que els va motivar a estudiar i tocar l'instrument amb què es desenvolupen musicalment. Això també et pot inspirar i ajudar-te a prendre una decisió. Amb el temps, potser t'adonaràs que, en la majoria dels casos, les persones no toquen només un instrument. De vegades en toquen dos, tres, o molts més. Però tothom té un instrument principal. Fes cas al teu instint i no et preocupis si, de cop i volta, tries un instrument i, a la meitat del camí, t'adones que realment no era el que esperaves. Això sí… hauràs de tenir molta paciència; perquè, triïs el que triïs, així sigui gran, petit, tingui moltes parts o sigui d'una sola peça, estudiar-lo i dominar-lo implicarà moltes hores de pràctica.

 

Contacta amb nosaltres per a més informació i inscripcions